Over

De ondernemer begeleiden en opstuwen naar een beter functioneren, naar een beter welzijn in brede zin, geeft mij een kick. Samen een bakje koffie doen is daarin de start.

Marinus Keizer is de naam die ik aan mijn kantoor heb gegeven. Welbewust gekozen om heel eenvoudig met mijn eenmanszaak en eenmansbedrijf onder mijn eigen naam naar buiten te treden. Lekker mijzelf te zijn.

Dus hoog tijd om mezelf even voor te stellen.

Eerst het zakelijke deel van mij

De ondernemer rechtstreeks van dienst kunnen zijn. Iets voor hem of haar betekenen. Meedenken, vooruitblikken. Dat spreekt mij aan in het vak.

Ik ben mijn loopbaan begonnen in de controlepraktijk van één van de grote accountantskantoren. Daar miste ik bovengenoemde factoren. Daarom ben ik destijds voor mezelf begonnen met een administratiekantoor. Later ben ik gaan samenwerken met een compagnon, succesvol gewerkt aan het neerzetten van toekomstbestendige organisatie en nu weer terug naar mijn roots, weer terug naar een eenmanszaak op mijn oude vertrouwde plek aan de Kampweg in Nijbroek. De plek waar mijn carrière van zelfstandig ondernemerschap is gestart.

Ik ben gecertificeerd RB-belastingadviseur en als lid aangesloten bij het RB (Register Belastingadviseurs). Die vakkennis is belangrijk, maar niet voldoende om klanten écht goed van dienst te zijn. Je moet ook goed kunnen analyseren om samen met de ondernemer te ontdekken op welke onderdelen de onderneming goed scoort en waar ontwikkelingskansen liggen. Daarvoor heb ik aanvullend een opleiding als bedrijfsanalist gevolgd. Een opleiding die niet alleen is geënt op cijfertjes, maar op het geheel van de onderneming en op de ondernemer zelf. Het is dan niet onmogelijk dat je in de persoonlijke omgeving van de ondernemer terecht komt, een stuk levenservaring helpt dan om tot oplossingen te komen. Niet alleen boekhouding en belastingaangiften zijn belangrijk, maar ook het bijdragen aan een beter functioneren en daardoor een beter welzijn van de ondernemer.

Samen werken aan rust zakelijk en privé.

Daarom ook iets over mijn persoon in privé:

De vrije tijd die ik heb moet ik verdelen tussen gezin, vrijwilligerswerk en hobbyen rondom het huis. Mijn vrouw en ik hebben drie volwassen kinderen. De eerste twee zijn ondertussen de deur al uit, dus komen we weer in een andere levensfase, maar het blijft leuk. Ik doe vrijwilligerswerk bij de kerk en bij een stichting.

Om voldoende in beweging te blijven, bezoek ik één keer in de week een sportschool en maak ik zomers regelmatig een ritje op mijn mountainbike en ga ik ‘s winters naar de schaatsbaan. En uiteraard geniet ik van het buitenleven. Ik heb een stukje grond om de deur waar ik dieren houd die ik graag verzorg. Daarnaast moet ik natuurlijk het land en de tuin onderhouden. Heel andere bezigheden dan in mijn dagelijkse leven vol beslommeringen. Hierin voel ik me vrij en vind ik mijn ontspanning.

Dat vind ik ook in mijn christen zijn en in de wekelijkse kerkdiensten die mij rust geven en bezinning opleveren. Want niet alleen de balans van een jaarrekening moet in evenwicht zijn, dat geldt ook voor je leven. Pas dan kun je een ander van dienst zijn.

Neem contact op voor persoonlijk advies op al uw vragen.