Bedrijfsanalyse

Waarom lukte het mij vorige week wel om winst te draaien? Pas ik wel de juiste rolverdeling toe in mijn organisatie?

Op de juiste wijze coachen

Als je je bedrijfsresultaten zelf wilt beïnvloeden dan moet je wel de juiste diagnose kunnen stellen en als je die hebt vastgesteld, dan kun je daarna ook het juiste recept toedienen.

Hoe doe je dat dan?

Om te beginnen moet je natuurlijk je bedrijf objectief en eerlijk gaan beoordelen. Je moet cijfermateriaal over je bedrijf hebben, dus je administratie moet up tot date zijn. Maar je moet ook durven jezelf een spiegel voor te houden.

Maar het is niet alleen cijfermateriaal wat je kan voorthelpen. Is de onderlinge rolverdeling wel goed? Kennen je medewerkers hun juiste taak wel en weten ze exact wat er van hun verwacht wordt?

Maar ook als je geen personeel in dienst hebt, ook dan loop je tegen veel vragen aan. Waarom lukte het vorige maand wel om op kosten te kunnen besparen en deze week niet? En waarom lukte het toen wel om een order binnen te halen en had je dit keer geen succes?

Veel vragen waarbij niet alleen een goede administratie een eerste vereiste is om je ondersteuning te geven, maar die verder gaat dan alleen cijfertjes. Pas ik wel de juiste formules toe om mijn bedrijf stabiel of groeiende en winstgevend te houden?

In die situatie is bedrijfsanalyse en coaching een uitkomst. Topsporters hebben een coach, dus waarom ondernemers ook niet?!

Wat kan Marinus Keizer daarin betekenen?

Samen met de ondernemer het bedrijf analyseren en vervolgens de juiste basispatronen in de onderneming neerzetten en vervolgens leren hoe je de juiste formules moet toepassen, waardoor het rendement van de onderneming verbetert. En als we er samen niet uitkomen schieten medewerkers van het Business Improvementcentre, waar wij een goede relatie mee hebben, ons te hulp.

Wat levert het Marinus Keizer op?

Niet alleen omzet, maar ik krijg zelf ook energie van dat werk, de ondernemer begeleiden en opstuwen naar een beter functioneren, naar een beter welzijn in brede zin geeft mij een kick.

Neem contact op voor persoonlijk advies op al uw vragen.